Fotoserie Dubbelstrijd, opening 5 januari 2020

dubbelstrijd

Dubbelstrijd, opening zondagmorgen 5 januari 2020, 10.00 uur

In de Arboretumkerk in Wageningen, op de hoek van de August Faliseweg en de Arboretumlaan, zal van 5 januari tot en met 29 maart 2020 de fotoserie “Dubbelstrijd” van Nannie Delsing te zien zijn (www.nanniedelsing.nl).

In deze serie van 9 dubbelbeelden geeft zij haar worsteling met geloof en geloven weer: ze noemt zichzelf niet gelovig maar komt toch in de kerk. Deze inconsequentie vindt zij “dubbel”.

Tijdens de Nieuwjaarsviering op zondag 5 januari vanaf 10 uur zal Nanny een toelichting op de fotoserie geven.

De kerk is open op zondagen tijdens diensten (aanvang 10.00 uur) en bij (muziek)uitvoeringen. Zie hiervoor aankondigingen in de Stad Wageningen.

Van harte welkom bij het diner pensant over vrijheid: 31 januari 2020

“Ik bepaal zelf hoe ik mijn leven inricht", hoor je mensen vaak zeggen in deze tijd. Hoe komt het dat deze woorden steeds minder vanzelfsprekend klinken? Want vrijheid is anno 2020 minder gewoon dan het lijkt. Vrijheid staat onder druk.

Dit lijkt ons een mooie aanleiding voor een culturele en culinaire avond rondom het thema Vrijheid.

We dekken de tafels in de Arboretumkerk om met elkaar in gesprek te gaan tijdens een Diner Pensant, met boeiende lezingen, goede gesprekken en natuurlijk lekker biologisch eten, dat Vreemde Streken voor ons zal koken. We praten met elkaar over de betekenis van vrijheid, in het kader van vrijzinnigheid en humanisme. Voor deze avond hebben we bekende sprekers uit de wereld van filosofie en levensbeschouwing uitgenodigd, onder wie Welmoed Vlieger (filosofe en columniste in Trouw), Enis Odaci (voorzitter Humanislam, directeur Nieuw Wij ) en Laurens ten Kate (bijzonder hoogleraar vrijzinnige religiositeit en humanisme, Universiteit voor Humanistiek Utrecht). Uiteraard gaan zij ook met de tafelgasten in gesprek.

Georganiseerd door: de SSVG, een samenwerking van Vrijzinnigen Nederland, Doopsgezinden en Remonstranten

Datum en tijd: vrijdag 31 januari, 17.00 – 21.00 uur

Plaats: Arboretumkerk in Wageningen

Entree: € 25,00 inclusief driegangendiner.

Wilt u graag meedoen, maar is het bedrag te hoog, neem dan contact op met de predikante van de Arboretumkerk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over de inhoud en opzet van de avond: Wies Houweling via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..