Welkom op de website van de Arboretumkerk

De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond.

 

U bent van harte welkom bij onze vieringen. Deze zijn ook digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

 

 

 

Zondag 7 juli 2024 :   Luisteren     Lezen  

 

Bericht

agenda

21 juli 2024, koffie en ontmoeting

10.30 uur: koffie en ontmoeting 

 

21 juli 2024, overig, Tuinkamer

10.30-12.00 uur: overig, Tuinkamer

26 juli 2024, Beginnerscursus Tai Chi, In de tuin van de kerk

10.45-11.30 uur: Beginnerscursus Tai Chi, In de tuin van de kerk

28 juli 2024, koffie en ontmoeting

10.30 uur: koffie en ontmoeting 

 

28 juli 2024, overig, Tuinkamer

10.30-12.00 uur: overig, Tuinkamer

2 augustus 2024, Beginnerscursus Tai Chi, In de tuin van de kerk

10.45-11.30 uur: Beginnerscursus Tai Chi, In de tuin van de kerk

4 augustus 2024, koffie en ontmoeting

10.30 uur: koffie en ontmoeting 

 

4 augustus 2024, overig, Tuinkamer

10.30-12.00 uur: overig, Tuinkamer

9 augustus 2024, Klassiek in Wageningen

‘Classical Light’

 

Op vrijdag 9 augustus om 20:00 uur vindt er een concert plaats met een licht klassieke programma in de Arboretumkerk in Wageningen. Luister tijdens deze zwoele zomeravond naar de meditatieve klanken van componist Ludovico Einaudi in de bezetting voor viool en piano. We wisselen zijn muziek af met highlights uit het klassieke repertoire voor dezelfde bezetting; van bekende componisten, zoals Brahms, Debussy, Grieg, Ravel, maar ook minder bekende componisten als Beach, Franck en Lutoslawski. De musici zullen tijdens het concert zelf de muziek aankondigen en hun persoonlijke ervaringen met de stukken en componisten vertellen. Dit concert is daardoor zeer toegankelijk voor mensen die nog niet zo bekend zijn met klassieke muziek, maar ook voor de kenners is dit een concert om niet te missen! Kortom, een avond met verstilde klanken en verrassende hoogtepunten. 

 

Klassiek in Wageningen 1Musici: 

 

Emma Roijackers (viool) is actief als solist, kamermusicus en concertmeester. Zij soleerde recent in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en zal volgend seizoen haar debuut maken in de Grote Zaal met het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast brengt zij in augustus samen met pianist Florian Verweij hun debuut CD uit, in het kader van ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’. 

 

Michel Xie (piano) is oprichter en artistiek leider van het Rhinegold Festival, een kamermuziekfestival in Wageningen. Daarnaast is hij verbonden als correpetitor aan het Conservatorium van Amsterdam. Als kamermusicus treedt hij op met gewaardeerde collega’s in zalen als Wigmore Hall, TivoliVredenburg en De Doelen. Ook verscheen hij op TV tijdens Podium Klassiek o.a. met violiste Bomsori. 

 

Programma

 

Muziek van o.a. Ludovico Einaudi, Beach, Brahms, Debussy, Grieg, Franck, Ravel, Franck en Lutoslawski. Het programma wordt tijdens het concert aangekondigd.

 

Ticketshttps://www.ticketkantoor.nl/shop/9augustus/nl

 

9 augustus 2024, Beginnerscursus Tai Chi, In de tuin van de kerk

10.45-11.30 uur: Beginnerscursus Tai Chi, In de tuin van de kerk

+