U bent van harte welkom bij onze vieringen. Deze zijn ook digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

Zondag 25 februari 2024 :   Luisteren     Lezen

25 februari 2024, Viering met kinderkringen, Jeannette den Ouden, Kerk en Tuinkamer

10.00-11.00 uur: Viering met kinderkringen, Jeannette den Ouden, Kerk en Tuinkamer

Bloemschikking 2e zondag 40 Dagentijd 25 febr. 2024Het accent van de bloemschikking op deze zondag ligt op de gebogen vormen. De takken en bloemen zijn naar elkaar gebogen waarmee de relatie tussen God en mensen en mensen naar elkaar wordt uitgedrukt. Ons vragen, zoeken, kloppen vindt gehoor bij God. De klimop staat voor Zijn niet aflatende trouw.

Je weg zoeken naar God

je weg gaan naar de ander vanuit de ruimte in je hart.

25 februari 2024, Viering, Nadenken over de overdenking, Tuinkamer

11.30-12.15 uur: Viering, Nadenken over de overdenking, Tuinkamer

28 februari 2024, Vespers in de Veertig Dagentijd

Toeleven naar Pasen, je voorbereiden op Pasen, je bezinnen op de betekenis van Pasen…we hebben er veertig dagen de tijd voor. Elk jaar opnieuw. Dat is precies zoals het zijn moet, want een mens kan niet zomaar opstaan en de vrijheid “inspringen”. Veertig is in de Bijbelse traditie een symbolisch, heilig getal. Veertig jaar zwierf het volk Israël door de woestijn, veertig dagen verbleef Mozes bij de Eeuwige op de berg, veertig dagen moest Jezus het uithouden in de woestijn. Veertig dagen is symbool voor een mensenleven, een generatie. Zo lang doe je erover om te leren, te zoeken, te bezinnen en stil van binnen te worden, opdat je innerlijk vrij wordt en kunt opstaan.  Het is bemoedigend en inspirerend om samen die weg naar Pasen te gaan. Daarom is er vanaf Aswoensdag tot en met de laatste woensdag voor Pasen elke woensdagavond van 19.15-19.45 een eenvoudige vesper in de Arboretumkerk. We zingen liederen uit Taizé, we luisteren naar een tekst uit het Mattheusevangelie en een korte uitleg en we zullen elke woensdag  een boeddhistische meditatievorm beoefenen die ons helpt te aanvaarden wat is en komt en die ons leert liefde en mededogen te versterken.

Praktisch: trek een warme trui aan, want de kerk kan voor dat half uur niet worden verwarmd. Je bent welkom en kunt meedoen wanneer je wilt, ook als je maar één keer kunt komen is het fijn als je er bent.  Voorganger: Jeannette den Ouden

3 maart 2024, Viering, Meditatieve viering, Tuinkamer

10.00-11.00 uur: Viering, Meditatieve viering, Tuinkamer

Graag brengen we bij u onder de aandacht dat er op zondag 3 maart, de 3e zondag in de 40 dagentijd, weer een meditatieve viering zal zijn, dit keer rondom het thema “wachten”. De lezingen, liederen en muziek zijn op dit thema aangepast, waarmee we inspiratie kunnen opdoen voor het meditatiemoment.

Voor veel mensen zijn dit heel prettige, rustgevende bijeenkomsten. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

(Voorbereiding door Annet de Jong, Annet Kapteijn, Nancy Serpa en Jacqueline van Bergeijk, leden van meditatieve viering groep)

6 maart 2024, Vespers in de Veertig Dagentijd

10 maart 2024, Viering, TG Jeugd, jong en oud viering Kliederkerk, Kerk en Tuinkamer

10.00-11.00 uur: Viering, TG Jeugd, jong en oud viering Kliederkerk, Kerk en Tuinkamer