Bericht

24 december 2019 Kinderkerstviering

Kinderkerst2019

 

Kinderkerstviering over herders dinsdag 24 december 17.00

 

Op Kerstavond vieren kinderen, volwassenen, gelovigen en twijfelaars met elkaar Kinderkerst in de Arboretumkerk. Iedereen is van harte welkom. 

“Ga je mee op reis? Laten we naar Bethlehem gaan om met eigen ogen te zien wat er gebeurd is!". 

 

Samen met een wijze herder wordt door de kinderen het eeuwenoude kerstverhaal opnieuw verteld. Dit keer met verschillende bekende en bijzondere liedjes.

Ga je ook mee op reis? Jullie zijn van harte uitgenodigd voor onze kerstviering in de Arboretumkerk. Neem je vader, moeder, opa, oma en natuurlijk vriendjes en vriendinnetjes die zin hebben, mee. Neem ook je eigen knuffel mee voor in de kerststal!

Er is een kinderkoor, het kerstverhaal wordt verteld, en er zijn allerlei leuke en bekende liedjes. Als afsluiting is er chocolademelk met koekjes.

 

 

Voor de allerkleinsten is er oppas. Vanaf 16.45 is de deur open en kun je meezingen met bekende kerstliedjes. Om 17.00 begint de viering die ongeveer een uur duurt.  

 

24 december 2019 Kerstavondviering

kerstavond 2019

 

Kerstavondviering dinsdag 24 december om 21.30 uur

 

Ook de Kerstavondviering voor jongeren en volwassenen gaat dit jaar over de herders. Jeannette den Ouden, predikant van de Arboretumkerk, zal de viering leiden. Traditiegetrouw eindigt de viering in een kring van licht. Na afloop drinken we samen Glühwein. U bent van harte welkom. 

 

 

 

15 december 2019, viering

10:00-11:00: 3e Advent - Johannes Diepersloot

18 december 2019, viering

15:00-16:00: Adventsmiddag

22 december 2019, viering

10:00-11:00: 4e Advent - Jeannette den Ouden, KK

 

maandverband actie 2019

Met een pak maandverband naar de kerk!   

 

Aanstaande zondag 22 december, 4e adventszondag, vindt in de Arboretumkerk een bijzondere themadienst plaats. Vanuit taakgroep Wereld willen we samen als gemeenschap nadenken over het thema schuld en armoede. We hebben Leontine van Eck, van stichting ISOFA, uitgenodigd om wat over haar werk in de schuldhulpverlening te vertellen. Bovendien zal onze eigen Magriet Achterhof vertellen over haar ervaringen als schuldhulpmaatje van diverse mensen hier in Wageningen.

 

Jeannette den Ouden leidt deze bijzondere dienst en zal in haar overdenking en liturgie aansluiten bij het thema. Er wordt gecollecteerd voor Stichting ISOFA, die dit geld onder andere gebruikt voor training van schuldhulpmaatjes. Tegelijk willen we ook iets tastbaars doen. De voedselbank is voor mensen met een zeer krappe beurs een welkome aanvulling op hun besteedbaar inkomen. Voedsel krijgt de bank vaak in overvloed gedoneerd (van o.a. winkelketens). Helaas ontbreekt het vaak aan houdbare, maar essentiële producten, die vaak kostbaar zijn voor mensen. Denk aan Wc-papier, tandpasta, shampoo, schoonmaakspullen of maandverband / tampons. In het kader van deze zondag willen we jullie allen oproepen een dergelijk product te doneren in de voedselbankmanden in onze kerk. Dus: trek je portemonnee voor maandverband en neem het mee naar de kerk op zondag 22 december. 

 

 

+