De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond. Vanwege de corona maatregelen zijn 50 mensen in de kerk toegestaan. Opgave via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie vindt u hier.

De vieringen zijn digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken:

Zondag 24 oktober:   Luisteren     Lezen

Coronaprotocol

Wageningen, 21 september 2021

Beste mensen van de Arboretumkerk,

De recente wijzigingen in Covid-19 maatregelen veroorzaken ook onzekerheid en enige ongerustheid zowel in de maatschappij als in de kerken. Wij, bestuur en predikant van de Arboretumkerk, willen hier zorgvuldig en wijs mee omgaan. We hebben ons daartoe afgevraagd wat in deze situatie voor ons als gemeenschap centraal staat. Dat zijn drie waarden:

1. Behoeden en ruimte geven: We hechten aan zorgzaam en met eerbied met elkaar omgaan én we willen elkaar de ruimte de geven. Ruimte geven -elkaar de vrijheid gunnen- betekent dat we ervan uitgaan dat we elkaar kunnen vertrouwen en dat we verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van elkaar en onszelf.

2. Gelijkwaardigheid: In onze gemeente zijn we allemaal gelijk. Jong en oud, gezond en kwetsbaar, extrovert en introvert. Elkaar beoordelen of controleren past niet in de manier waarop wij gemeente zijn.

3. Duurzaam leven: Wij zijn een groene, duurzame kerk. Daar past een levenshouding bij waarin we ons niet laten opjagen door de waan van de dag. We willen oefenen in geduld, in wachten tot het juiste moment is gekomen om te handelen (zoals ook beleid aan te passen). We willen open en alert zijn, maar niets overhaasten.

Kortom: we willen dat iedereen zich zoveel mogelijk veilig, beschermd én welkom voelt in onze kerk.

Daarom hebben we besloten tot en met de laatste zondag van het kerkelijk jaar, dat is 21 november 2021, het huidige AK beleid en afspraken mbt Covid te handhaven. Dat wil zeggen: we komen met maximaal 60 mensen (incl medewerkers) bij elkaar, iedereen geeft zich uiterlijk de vrijdag voor de viering op bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., er blijven drie ingangen waar iedereen handen kan ontsmetten, we houden ons in de kerk en de tuinzaal aan de 1,5 meter (behalve voor partners, gezinnen) en blijven (zachtjes) zingen zoals we de laatste tijd deden. Na de viering is er koffiedrinken in kerk en tuinzaal, waarbij aandacht voor elkaars ruimte van belang blijft.

Uiteraard blijf je thuis met Covid-gerelateerde klachten of als je in aanraking bent geweest met mensen die met Covid zijn besmet.

In de week voor de eerste advent zullen we opnieuw iedereen informeren over de voortgang.

Een goede herfst gewenst voor ons allen,

Het bestuur en Jeannette

Nynke Laverman in de Junushoff

Nynke Laverman

Op uitnodiging van de Arboretumkerk zal op 18 november 2021 in Junushoff optreden Nynke Laverman. Zij zingt dan songs van haar nieuwe CD Plant, ondermeer over de plaats van de mens op deze aarde en leven met onzekerheid. Deze avond bestaat uit een concert met gesprek. De muziek van Nynke Laverman wordt afgewisseld met een gesprek met haar, een forum en het publiek.

Hier de link naar de bibliotheek om je te geven: Tickets bestellen

(foto credits: Nynke Laverman)

De toren is open

De toren van onze kerk is open voor bezoek. Geniet van het uitzicht vanaf de nieuwe rondgang in de top. En bewonder de werken van ons kunstproject uit de veertigdagentijd.

Let op, vanwege de steile trappen en de pandemie gelden er veiligheidsvoorschriften: maximaal vier bezoekers tegelijk en kinderen onder de twaalf alleen onder begeleiding.

de toren is open

Algemene Doopsgezinde Sociƫteit biedt internetdiensten aan

ADS corona internetvieringenTer vervanging van de kerkdiensten die nu geen doorgang kunnen vinden, zendt de ADS iedere zondag een doopsgezinde viering uit.

De viering wordt in toerbeurt door verschillende doopsgezinde predikanten geleid en uitgezonden via een YouTube kanaal.

Klik hier om naar de online diensten te gaan.

De viering kan desgewenst op elk moment van de dag gedurende de hele week gevolgd worden.