Welkom op de website van de Arboretumkerk

De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond.

De vieringen zijn ook digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

 

Zondag 26 maart:   Luisteren     Lezen  

 

Bericht

Van Palmpasen naar Pasen in de Arboretumkerk

Iedereen is welkom en je kunt alle activiteiten apart bijwonen!

 

Palmpasen 

Op zondag 2 april, Palmpasen, lopen de kinderen met hun palmpaasstokken in optocht door de kerk. Daarna gaan ze naar de bewoners van Torckdael om voor hen paasliedjes te zingen. 

Wij verwelkomen op deze zondag vijf nieuwe vrienden en een nieuw lid van onze gemeente.

Aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Jeannette den Ouden

 

Witte Donderdag 

Op donderdagavond 6 april, Witte Donderdag, gedenken we de laatste maaltijd die Jezus met zijn vrienden hield en luisteren naar de woorden die Jezus sprak op deze avond. 

Aanvang: 19.30 uur. Voorganger: Jeannette den Ouden

 

Goede Vrijdag 

Op vrijdagavond 7 april, Goede Vrijdag, zingt het Wagenings Kleinkoor onder leiding van Jan Maas in een liturgisch concert liederen van Purcell tot  Pärt en van Tallis tot Elgar. Tijdens de muziek worden Kruiswegstaties van Jan Toorop getoond. De muziek wordt afgewisseld met teksten die zijn uitgekozen door leden van de Paasprojectgroep. 

Aanvang: 19.30 uur

 

Paaswake: van de avond op Stille Zaterdag tot bij het ochtendgloren van Paasmorgen

Op zaterdagavond 8 april, Stille Zaterdag, begint de (gedeeltelijke) paaswake. Deze paaswake is voorbereid door de Paasprojectgroep en bedoeld voor iedereen, vanaf 12- 100.

 

Om 20.30 uur beginnen we met een meditatieve viering in de kerk en een speciale viering voor jongeren in de pastoriekamer. 

Tussen 21.30-22.30 uur kan iedereen die wil meditatief schilderen in de Tuinzaal. We maken een Paastableau van verschillende schilderingen die te maken hebben met Pasen.

Kom je schilderen? Dan graag opgeven voor 3 april bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanaf 22.30 uur blijven de jongeren samen met jongerenwerkster Marlous in de kerk. Er wordt een film vertoond en wie wil kan blijven slapen.

 

Paasmorgen

Om 5.30 vertrekken we vanaf de kerk naar de uiterwaarden van de Rijn om daar rond 6 uur de nieuwe dag te begroeten en zelf het licht te ontsteken. 

Je kunt ook op eigen gelegenheid naar die plek komen. Loop of rijd dan vanaf de Veerweg via de geasfalteerde weg richting Rijn en loop vlak voordat de weg naar rechts buigt rechtdoor, door het hek, nog enkele meters naar de oever van de Rijn. 

Om 6.30 uur begint de Paasdageraadsviering in de Arboretumkerk met het buiten aansteken van de paaskaars. 

Om ongeveer 7.30 uur steken we het vuur in de vuurkorf in de kerktuin aan, kan er gezongen worden en maken we het paasontbijt klaar. 

Vanaf 8 uur kan iedereen komen ontbijten. Voor eieren wordt gezorgd en verder kun je zelf iets lekkers meenemen voor het ontbijt.

 

Pasen

Om 10.00 uur begint de feestelijke Paasviering voor iedereen. 

 

Spectrum (studentenpastoraat) in de Arboretumkerk

Wist u dat maandelijks drie activiteiten van het Studentenpastoraat in onze kerk plaatsvinden?

 

Eens per maand, op maandagavond, is er een Taizé-viering in de kerk (zie het programma van onze kerk). Eens per maand op woensdagavond is er Lectio Divina voor studenten, onder de noemer Retreat & Recharge. We lezen mediterend teksten uit verschillende religies. En tenslotte zijn er, ook op woensdag, avonden over het thema Levensvragen en Filosifie (deze avonden vinden soms ook plaats in de eigen ruimte van Spectrum).  De meditatie,- en filosofiegroepen worden mede begeleid door onze eigen predikante. Zij verzorgt ook eens per maand,( op donderdag tussen de middag) de pauze meditatiebijeenkomsten op de Campus van de WUR.

Creatief aan de slag met het jaarthema Ik ben, omdat jij bent

Op de laatste donderdag van de maand is iedereen van harte welkom om niet met woorden, maar met je handen het jaarthema te verbeelden. Guusje van Adrichem en Sylvia Birnie bereiden de avonden voor en brengen steeds een thema in dat met het jaarthema in verbonden. Een avond om te schilderen, tekenen, collages te maken, boetseren en nog veel meer….

 

Zie in de agenda voor de data en tijden. Info en aanmelden bij Guusje van Adrichem of Sylvia Birnie (zie Tweeklank of nieuwsbrief).

Elke woensdag tussen de middag: mediteren midden in de week

mediteren in de weekKom op adem en tot rust op woensdagmiddag van 12.00-12.40. Je kunt ook vanuit huis via  Zoom meedoen. 

Je kunt zo binnenlopen, maar wil je op Zoom meedoen, meld je dan aan bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan ontvang je de link.

 

Elke eerste woensdagmorgen in de maand: koffie en thee in de Tuinkamer van de Arboretumkerk

koffie en thee

 

 

Vanaf woensdag 2 februari bent u en ben jij weer van harte welkom in de Tuinkamer van de Arboretumkerk. Tussen 10.00-11.30 kan iedereen binnenlopen voor een kop koffie of thee, een gesprekje of zo maar even aanschuiven. 

De Arboretumkerk doet mee met Eten met Zin in Wageningen

eten met zin

 

Elke eerste donderdag in de maand is bij Thuis (Stationsstraat 32) Eten met Zin in Wageningen. Bedoeld voor iedereen, jong en oud, die zin heeft in een goed gesprek en graag samen eet met anderen. Er zijn lekkere, vers gemaakte soep en broodjes. 

We beginnen om  17.30 en sluiten af om 19.30.  Meld je aan bij Jeannette den Ouden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  op etenmetzin.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten: 5 euro 

 

De toren is open

De toren van onze kerk is op zondag na de viering open voor bezoek. Geniet van het uitzicht vanaf de nieuwe rondgang in de top. 

 

Let op, vanwege de steile trappen gelden er veiligheidsvoorschriften: maximaal vier bezoekers tegelijk en kinderen onder de twaalf alleen onder begeleiding.

 

de toren is open

+