Welkom op de website van de Arboretumkerk

De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond.

 

U bent van harte welkom bij onze vieringen. Deze zijn ook digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

 

 

Zondag 24 september:   Luisteren     Lezen  

 

Bericht

Diner pensant 13 oktober- geef je alvast op!

unnamed 1In de Arboretumkerk organiseren we regelmatig een diner pensant. Gezellig samen eten, interessante zaken horen en ook aan het denken gezet worden en daar dan samen over filosoferen. Gezellig, inspirerend, lekker. Kom je ook?

 

Het eerste diner pensant van dit seizoen is op 13 oktober, met Judith Koelemeijer over Etty Hillesum.

Judith Koelemeijer werd bekend door haar boek “Het zwijgen van Maria Zachea” (2001). In 2022 verscheen haar ondertussen veel gelezen biografie “Etty Hillesum, het verhaal van haar leven”. Als er één vrouw is die met haar leven antwoord gaf op de vraag “waar ben je?”, is het Etty Hillsesum. Judith Koelemeijer zal in dit Diner Pensant het antwoord van Etty toelichten.

Plaats: Arboretumkerk. Tijd: 17.30-21.00

Opgave: voor 30 september bij het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het diner wordt weer verzorgd door Food of Cultures. Maximaal 70 personen. Iedereen is welkom!

Kosten: € 25,- (voor spreker en diner)

Nieuwe expositie in de Arboretumkerk: Werk van Susan Sieders-Sinia

20230919 172653 1Verrassende collages, betekenisvolle en inspirerende verbeeldingen: vanaf zondag 8 oktober is er een kleurrijke, nieuwe expositie in de Arboretumkerk. Kom en verwonder je over recent werk van Susan Sieders, een van de creatiefste leden van onze gemeente! 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUW! Wandelen door Weer en Wind

WhatsApp Image 2023 08 24 at 13.09.28Opvoeden is iets wat altijd doorgaat, ook als je er geen zin in hebt of zelfs niet meer weet hoe je het moet aanpakken. Voor wie het leuk of fijn lijkt hierover met een ander uit te wisselen, gaan we elke vierde vrijdag van de maand een wandeling maken. Elke keer hetzelfde rondje en het gaat altijd door (ook als het regent). We laten ons inspireren door een tekst, de omgeving en het weer. Na afloop is er koffie/thee in de tuinkamer of een biertje in de kroeg voor wie wil. Begeleiding: Esther van Hoeve: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 

 

 

Poëzie lezen doe je niet alleen

WhatsApp Image 2023 08 24 at 13.02.41

 

Samen gedichten lezen is leuker!  Op woensdagvond 27 september lezen we poëzie over ons jaarthema ”Waar ben je?”. Begeleiding door Jeannette den Ouden Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

Kennismaken met het Thomasevangelie

Het Thomasevangelie is een van de vele evangeliën die niet in de Bijbel zijn opgenomen.  Woensdagavond 20 september zullen we spreken over de oorsprong en het kenmerkende karakter van het evangelie, de belangrijkste thema’s en over het beeld van Jezus in vergelijking met de evangeliën in de Bijbel. Begeleiding door Jeannette den Ouden Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cursus Bijbellezen: Kijk maar, er staat niet wat er staat

WhatsApp Image 2023 08 24 at 13.04.07De Bijbel is een prachtig boek, maar niet zo gemakkelijk om te lezen. In deze cursus Bijbellezen -die open staat voor iedereen- kom je meer te weten over de boeiende achtergrond van Bijbelteksten, over verschillende perspectieven op de Bijbel en de verschillende manieren van Bijbellezen. Je ontdekt dat er veel meer in de Bijbel staat dan er staat!  De cursus, maandelijks op dinsdagavond,  start op 19 september. Begeleiding door Jeannette den Ouden. Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spectrum (studentenpastoraat) in de Arboretumkerk

Wist u dat maandelijks drie activiteiten van het Studentenpastoraat in onze kerk plaatsvinden?

 

Eens per maand, op maandagavond, is er een Taizé-viering in de kerk (zie het programma van onze kerk). Eens per maand op woensdagavond is er Lectio Divina voor studenten, onder de noemer Retreat & Recharge. We lezen mediterend teksten uit verschillende religies. En tenslotte zijn er, ook op woensdag, avonden over het thema Levensvragen en Filosifie (deze avonden vinden soms ook plaats in de eigen ruimte van Spectrum).  De meditatie,- en filosofiegroepen worden mede begeleid door onze eigen predikante. Zij verzorgt ook eens per maand,( op donderdag tussen de middag) de pauze meditatiebijeenkomsten op de Campus van de WUR.

Elke woensdag tussen de middag: mediteren midden in de week

mediteren in de weekKom op adem en tot rust op woensdagmiddag van 12.00-12.40. Je kunt ook vanuit huis via  Zoom meedoen. 

Je kunt zo binnenlopen, maar wil je op Zoom meedoen, meld je dan aan bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan ontvang je de link.

 

Elke eerste woensdagmorgen in de maand: koffie en thee in de Tuinkamer van de Arboretumkerk

koffie en thee

 

 

Vanaf woensdag 6 september bent u en ben jij -is iedereen- weer van harte welkom in de Tuinkamer van de Arboretumkerk. Tussen 10.00-11.30 kan iedereen binnenlopen voor een kop koffie of thee, een gesprekje of zo maar even aanschuiven.  Je kunt ook in stilte in de kerk zitten en als je wilt een kaarsje branden. 

De Arboretumkerk doet mee met Eten met Zin in Wageningen

eten met zin

 

Elke eerste donderdag in de maand is in Ons Huis (Harnjesweg 84) Eten met Zin in Wageningen. Bedoeld voor iedereen, jong en oud, die zin heeft in een goed gesprek en graag samen eet met anderen. Er zijn lekkere, vers gemaakte soep en broodjes. 

We beginnen om 17.30 en sluiten af om 19.30.  Meld je aan bij Jeannette den Ouden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  op etenmetzin.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten: 5 euro 

 

+