Welkom op de website van de Arboretumkerk

De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond.

 

U bent van harte welkom bij onze vieringen. Deze zijn ook digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

 

 

 

Zondag 14 april 2024 :   Luisteren     Lezen  

 

Bericht

Jeannette den Ouden

Jeannette den Ouden

Jeannette den Ouden is de predikant van onze gemeente. Zij is zowel  doopsgezind predikant als voorganger van de Vrijzinnigen Nederland. Zij woont in Utrecht en heeft een volwassen dochter en vier kleinzoons.

 

Jeannette groeide op in Kampen en studeerde na de middelbare school Nederlands en Literatuurwetenschap in Utrecht. Tot 2018 was ze werkzaam in allerlei sectoren van het onderwijs, van mavo en meao tot hogeschool en universiteit. In 2004 behaalde ze haar doctoraal Theologie, ook in Utrecht, en drie jaar later rondde zij de kerkelijke opleiding aan het Doopsgezind Seminarium af. Van 2003-2010 combineerde ze haar werk aan de Universiteit van Leiden met een part time predikantschap in de Doopsgezinde Gemeente in Zeist. In september 2018 nam ze afscheid van haar collega’s in Leiden en maakte ze de overstap naar de Arboretumkerk. In 2020 promoveerde ze in Leiden op een proefschrift over levensbeschouwelijk identiteitsontwikkeling van jongeren in het voortgezet onderwijs 

 

De beste manier om Jeannette snel te leren kennen, is door op een zondagochtend naar een viering te komen waarin zij voorgaat of door mee te doen aan één van de groepen die zij begeleidt. U kunt ook een afspraak maken voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Daarvoor kunt u contact opnemen met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of rechtstreeks mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

+