Welkom op de website van de Arboretumkerk

De kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen, bekend als Arboretumkerk Vrijzinnig Op Weg, is het vrijzinnige huis voor mensen met uiteenlopende achtergrond.

 

U bent van harte welkom bij onze vieringen. Deze zijn ook digitaal te beluisteren via Youtube. Klik op LUISTEREN voor de Youtube kerkradio en op LEZEN om de liturgie te bekijken.

 

 

 

Zondag 16 juni 2024 :   Luisteren     Lezen  

 

Bericht

Vrijzinnig op weg

Vrijzinnig op weg zijn is een spannende onderneming. Die spanning kun je in het leven zelf herkennen. In de wereld staan verschillende tradities en verschillende waarheden naast elkaar. Er is een spanning die uitgehouden moet worden en die ons uitnodigt om dialogisch in de wereld te staan. Herkenbaar is de uitspraak van Meerten ter Borg: "Het is het lef om pal te staan voor een standpunt of doctrine, en tegelijkertijd dit standpunt niet te verabsoluteren. Het is het vermogen je in te zetten voor een traditie en daar aan verknocht te zijn, en tegelijkertijd de tekortkomingen te herkennen en te benoemen. Het is vermogen te erkennen dat jouw beeld van de werkelijkheid ook een interpretatie is”. Het gaat ons om een vrije maar gewortelde manier om met spiritualiteit en geloof om te gaan.

 

Vanuit de wortels, die door velen verrijkt zijn, zijn we samen tot een boom geworden. Met een beetje fantasie kun je in het logo ook een mens zien. Daar gaat het ons om: mens en medemens zijn en daarin ontwikkelen en groeien.

 

+